Torta sa šlagom i bobičastim voćem

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 50 g rastopljenog maslaca
- 250 g brašna
- 250 g šećera
- 8 jaja
- 600 ml vrhnja za šlag
- 400 g prepolovljenih jagoda
- 180 g borovnica
- 150 g malina
- šećer u prahu za dekoraciju
Priprema
Zagrijte pećnicu na 190°C .
Pripremite 2 kalupa promjera 20 cm. Premažite ih s malo maslaca, a na dno stavite papir za pečenje. Pomiješajte jaja i šećer, i stavite kuhati na pari. Mutite jaja na pari oko 7 minuta, dok se smjesa ne udvostruči i postane blijedo žuta. Maknite s pare i postupno, uz miješanje, dodajte rastopljeni maslac. Na isti način dodajte brašno i prstohvat soli.
Pecite biskvit oko 25 minuta. Zatim ga izvadite i pustite da se ohladi. U međuvremenu, izmiješajte vrhnje za šlag do lagane i prozračne teksture. Svaki biskvit prerežite uzdužno na pola.
Na bazu stavite šlag i rasporedite jagode i bobičasto voće. Stavite drugu polovicu biskvita i ponavljajte postupak do kraja. Na zadnji biskvit dodajte preostali šlag i voće, a prije posluživanja pospite šećerom u prahu.

Vezani recepti
-
-
DesertiPavlova torta od jagoda1:30h12345
-
DesertiZdravi bezglutenski sladoled za dijabetičare!40 min12345
-
DesertiPita od malina1 h12345
-
DesertiKolač od jagoda i badema50 min12345
-
DesertiDesert u čaši s bobičastim voćem i granolom20 min12345
Popularni recepti
-
Jela za dijabetičareNamaz od cikle i feta sira1:20h12345
-
PriloziGratinirani krumpir s keljom1:15h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni karfiol45 min12345
-
JuheKremasta juha od šampinjona30 min12345