Uskrsna torta od mrkve

Uskrsna torta od mrkve

Uskrsna torta od mrkve
  • Objavljeno: Petak, 15.04.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Torta od mrkve idealan je desert za svečani uskrsni ručak!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 1:10h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Biskvit

  • 260 g brašna
  • 2 žličice sode bikarbone
  • 1 žličica soli
  • 2 žličice cimeta (mljevenog)
  • 5-6 naribanih mrkvi
  • 100 g oraha
  • 65 g grožđica
  • 3 dl biljnog ulja
  • 200 g krupnog šećera
  • 200 g smeđeg šećera
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 4 veća jaja

Krema

  • 225 g kremastog sira
  • 140 g šećera u prahu
  • 80 ml vrhnja za šlag

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. U velikoj posudi pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, sol i cimet. U drugoj posudi izmiješajte ulje, šećer, vaniliju i jaja.
  2. Suhe sastojke lagano dodajte u drugu posudu i miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Zatim dodajte naribanu mrkvu, orahe i grožđice.
  3. U dvije posude veličine 23 cm stavite papir za pečenje ili ulje i brašno. Tijesto podijelite u dva jednaka dijela i ravnomjerno raspodijelite u posude za pečenje. Pecite 35-45 min, zabodite čačkalicu i provjerite je li tijesto pečeno.
  4. U posudi izmiksajte kremasti sir ručnim mikserom 1-2 min. Lagano dodajte šećer u prahu i vrhnje za šlag i miksajte još 2 minute. Gotovu kremu stavite u hladnjak.
  5. Biskvite ostavite da se hlade 15-ak min. Ohlađene biskvite prerežite na pola. Namažite biskvite kremom i složite jedan na drugi tako da između dva biskvita bude jedan sloj kreme. Kremu namažite okolo biskvita i na vrh biskvita.
  6. Tortu možete ukrasiti po želji, a ako želite uskršnju dekoraciju, možete staviti bombone u obliku jaja, čokoladnog zeku ili mrkvu od mase za modeliranje. Stavite u hladnjak na nekoliko sati. Razrežite i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti