Veganski keksići s čokoladom

Veganski keksići s čokoladom

Veganski keksići s čokoladom
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 12.04.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Veganski keksići s čokoladom savršen su desert koji ne sadrži jaja i mliječne proizvode, a ipak prepuni okusa pa će zadovoljiti svakog ljubitelja slatkog.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 100 g višenamjenskog brašna
  • 70 g čokoladnih komadića
  • 50 g veganskog maslaca
  • 2 žlice vode
  • 1 žlica lanenog brašna
  • 60 g šećera u granulama
  • 50 g smeđeg šećera
  • ½ žličice praška za pecivo
  • ½ žličice ekstrakta vanilije
  • prstohvat sode bikarbone
  • prstohvat soli

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Maslac rastopite na tavi na srednje laganoj vatri.
  2. Izmiješajte vodu i laneno brašno dok se ne sjedine. Rastopljeni maslac kistom namažite po plehu za pečenje. Ostatak rastopljenog maslaca dodajte u lanene sjemenke i dobro izmiješajte.
  3. U smjesu dodajte suhe sastojke: šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i ekstrakt vanilije dok se ne sjedine. Dodajte brašno i dobro izmiješajte.
  4. U tijesto dodajte komadiće čokolade (chocolate chips) i promiješajte. Rukama oblikujte tijesto u keksiće ili stavite cijelo tijesto u nauljenu tavu kako biste dobili jedan veliki keks.
  5. Na vrhove keksića dodajte ostatak čokoladnih komadića i stavite peći na 30 minuta, dok keksi ne porumene. Izvadite i ohladite, a po želji servirajte uz veganski sladoled ili ukrasite po želji.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti