Veganski meringue s jagodama

Veganski meringue s jagodama

Veganski meringue s jagodama
  • Objavljeno: Četvrtak, 03.08.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Meringue uz dodatak voća čini savršen proljetni desert.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 1:35h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 39 kcal / 163,18 kJ

Sastojci

  • 400 g konzerviranog slanutka
  • 100 g šećera
  • 500 g svježih jagoda

Priprema

Zagrijte pećnicu na 110°C.

Ocijedite slanutak tako da sačuvate tekućinu iz konzerve, a slanutak spremite za pripremu neke ukusne salate ili priloga. Uz pomoć miksera, miksajte tekućinu i postupno dodajte šećer. Miksajte sve dok smjesa ne postane gusta i sjajna.

Smjesu odvajajte šlicom i stavljajte na lim za pečenje, obložen masnim papirom. Neka razmak bude debeo oko 8 cm. Pecite 1 sat i 15 minuta dok smjesa ne postane hrskava, ali pazite da ne zagori.

Ostavite par minuta da se ohlade, a zatim ih ukrasite narezanim jagodama i poslužite.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti