Veganski meringue s jagodama

Meringue uz dodatak voća čini savršen proljetni desert.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 1:35h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 39 kcal / 163,18 kJ
Sastojci
- 400 g konzerviranog slanutka
- 100 g šećera
- 500 g svježih jagoda
Priprema
Zagrijte pećnicu na 110°C.
Ocijedite slanutak tako da sačuvate tekućinu iz konzerve, a slanutak spremite za pripremu neke ukusne salate ili priloga. Uz pomoć miksera, miksajte tekućinu i postupno dodajte šećer. Miksajte sve dok smjesa ne postane gusta i sjajna.
Smjesu odvajajte šlicom i stavljajte na lim za pečenje, obložen masnim papirom. Neka razmak bude debeo oko 8 cm. Pecite 1 sat i 15 minuta dok smjesa ne postane hrskava, ali pazite da ne zagori.
Ostavite par minuta da se ohlade, a zatim ih ukrasite narezanim jagodama i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
DesertiPanna Cotta s umakom od malina30 min12345
-
Deserti
-
DesertiČokoladne kocke s malinama1:15h12345
-
DesertiVoćne kocke12345
-
DesertiPita od malina1 h12345
Popularni recepti
-
Vegetarijanska prehranaTijesto za pizzu od batata (bez glutena)45 min12345
-
Jela od mesaVarivo od graška s junetinom i krumpirom1:30h12345
-
SalateSalata od kelja i batata45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPečeni batat s povrćem kao prilog40 min12345
-
Vegetarijanska prehranaBezglutenski njoki od batata1 h12345
-
Blagdanska jelaUskrsna šunka u kruhu3 h12345