Zaljubljeni kolač od sira

Zaljubljeni kolač od sira

Zaljubljeni kolač od sira
  • Objavljeno: Utorak, 12.02.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ako ste doboljno vješti, možete od glazure napraviti srca.
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Kora

  • 90 g otopljenog maslaca
  • 140 g mljevenih keksa
  • 1 žlica šećera
  • Punjenje
  • 900g krem sira (Philadelphia)
  • 250g šećera
  • 3 žlice brašna
  • 1 vanilin šećer
  • naribana korica 1 limuna
  • sok od 1 limuna
  • 3 velika jaja, plus 1 žumanjak
  • 284ml kiselog vrhnja
  • Glazura
    • 1/2 šalice džema od jagoda
    • 1šalica šećera u prahu
    • 4 žlice mlijeka

    Priprema

    Zagrijte pećnicu na 180°C. Za koru, rastopite maslac na srednje jakoj vatri. Umiješajte mrvice keksa i šećer tako da se smjesa ravnomjerno navlaži. Pritisnite smjesu na dno lima za pečenje i na rubove. Pecite 10 minuta.

    Za punjenje, povećajte temperaturu pećnice na 200°C. Sir miksajte oko 2 minute ili dok ne postane kremast. Postupno dodajte šećer, zatim brašno i prstohvat soli i dobro izmiješajte.
     
    Nastavite miješati i dodajte vaniliju, koricu limuna i sok. Umutite jaja i žumance, jedno po jedno, i miješajte. Umiješajte kiselo vrhnje dok smjesa ne postane glatka.

    Smjesu sipajte u lim za pečenje s korom. Pecite 10 minuta. Smanjite temperaturu pećnice na 110°C i pecite 25 minuta. Ako lagano zatresete kalup smjesa za punjenje se također mora zatresti. Isključite pećnicu i otvorite. Neka se kolač hladi u pećnici 2 sata.

    Promiješajte šećer u prahu i mlijeko. Kada dobijete gustu bijelu glazuru umiješajte džem i miješajte dok ne dobijete glatku kremu.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti

CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Povratak na vrh stranice