Zapečene kruške s medom i orasima
Zapečene kruške s medom i orasima izvrstan su izbor za sve ljubitelje jesenskog voća, a ukusno punjenje začinjeno cimetom i muškatnim oraščićem učinit će ovo jelo vašim omiljenim desertom.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 50 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 zrele kruške
- 2.5 žlice meda
- 1/2 žličice cimeta
- 1/4 žličice muškatnog oraščića
- 1/2 šalice jogurta
- 1 vanilin šećer
- 2 žlice nasjeckanih oraha
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Kruške prerežite popola i izdubite sredinu. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Poslažite kruške, premažite ih medom i pospite cimetom i muškatnim oraščićem. Pecite 30 minuta. Izvadite i pustite da se hladi 5 do 10 minuta.
Dok se kruške hlade pomiješajte preostale sastojke. Napunite smjesom kruške i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiPita od bundeve koja se ne peče15 min12345
-
DesertiPunjene kruške30 min12345
-
DesertiDesert u šalici kojeg morate probati!5 min12345
-
DesertiPreljev od šumskog voća i meda20 min12345
-
DesertiTorta od krušaka1:10h12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345