Zdravi keksi s bundevom bez dodatnog šećera

Zdravi keksi s bundevom bez dodatnog šećera

Zdravi keksi s bundevom bez dodatnog šećera
  • Objavljeno: Četvrtak, 11.10.2018.
  • Broj pregleda: 1.337
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Čokoladni keksići s bundevom i zobenim pahuljicama su bezglutenski, veganski i super lagani obrok, a ne sadrže dodatni šećer pa su pogodni i za one koji paze na liniju.
Vrijeme pripreme: 25 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

  1. Ako nemate gotovi pire od bundeve, možete ga pripremiti sami. Zagrijte pećnicu na 200°C. Bundevu premjestite u posudu za pečenje, na koju ste prethodno stavili i papir za pečenje, i stavite peći 30-ak minuta. Kad meso od bundeve skroz omekša, izvadite iz pećnice, žlicom odvojite sredinu i stavite odmah u blender. Miješajte dok ne dobijete glatki pire od bundeve, izvadite i ostavite da se hladi. Ako koristite gotovi pire, preskočite ovaj korak.
  2. Zagrijte pećnicu za 180°C i u posudu stavite papir za pečenje.
  3. U posudu stavite sve suhe sastojke i lagano pomiješajte. Dodajte sve ostale sastojke, osim komadića čokolade, bez miješanja.
  4. Na kraju dodajte komadiće čokolade i formirajte tijesto. Napravite oblik keksića ili kuglica, a ova količina je dovoljna za otprilike 10 komada. Stavite kekse na papir za pečenje i pecite 10-ak minuta, dok tijesto ne porumeni.
  5. Prije posluživanja ohladite i ukrasite po želji.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti