Lazanje s patlidžanima i gljivama (Biggest loser dijeta)

Lazanje s patlidžanima i gljivama (Biggest loser dijeta)

Lazanje s patlidžanima i gljivama (Biggest loser dijeta)
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Vegetarijanske i dijetne lazanje u kojima vam meso uopće neće nedostajati!
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 196 kcal / 820,06 kJ

Sastojci

  • 2 srednja patlidžana, oguljena i izrezana na kriške po dužini
  • sol
  • 220g narezanih svježih gljiva
  • 1 nasjeckan češanj češnjaka
  • 2 šalice pasirane rajčice
  • 170g sitno nasjeckane niskomasne mozzarele

Nutritivne vrijednosti

196 kalorija
16 g proteina
25 g ugljikohidrata
5 g masti
2 g zasićenih masti
15 mg kolesterola
11 g vlakana
800 mg natrija


Priprema

Prethodno zagrijati pećnicu. Maslinovim uljem malo nauljiti posudu za pečenje. Staviti na stranu.

Lagano prepržiti posoljene patlidžane s malo maslinovog ulja. Pecite oko 3 do 5 minuta po strani, ili dok ne omekša. Dinstajte gljive i češnjak 8 do 10 minuta.

Zagrijte pećnicu na 350°C. Stavite pola patlidžana na dno posude za pečenje. Pospite s pola smjese gljiva, pola umaka i pola sira. Ponovite postupak s preostalim patlidžanima, gljivama, umakom i sirom. Pokrijte aluminijskom folijom.

Pecite 20 minuta. Uklonite foliju i pecite 10 do 15 minuta. Izvadite i ostavite 10 minuta. Izrežite na 6 jednakih dijelova. Poslužite odmah.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti