Najfinija torta od naranče i badema (Dijeta Jona Gabriela)

Najfinija torta od naranče i badema (Dijeta Jona Gabriela)

Najfinija torta od naranče i badema (Dijeta Jona Gabriela)
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Odličan međuobrok. Ova torta ne sadrži nikakvo brašno.  
Vrijeme pripreme: 3 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Sastojci

  • dvije velike sredine naranče
  • 6 jaja
  • dvije i pol šalice mljevenih badema
  • jedna i pol šalica xylitola
  • pola šalice vode
  • kora naranče

Priprema

Operite naranče i oribajte kožu. Najbolje je koristiti organske naranče.Stavite cijele naranče u tavu, prekrijte s vodom i kuhajte dva sata. Iscjedite i ostavite da se ohladi.

Zagrije pećnicu na 190 stupnjeva. Popunite kalup za torte s papirom za pečenje. Stavite naranče u mikser i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Izlupajte jaja i dodajte naranče, mljevene bademe i jednu šalicu xylitola. Dobro izmiksajte.

Stavite mješavinu u pripremljeni kalup. Pecite sat i 15 minuta. Ostavite da se ohladi 5 minuta. Stavite ostatak xylitola u tavu sa vodom i naribanom korom od naranče. Miješajte na laganoj vatri dok se xylitol ne rastopi. Kuhajte na jakoj vatri i kontinuirano miješajte dok se ne formira sirup. Servirajte tortu sa preljevom od sirupa na vrhu.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti