Pečeni krumpir s češnjakom i začinima (DASH dijeta)
Ako krumpire jedete s korom, unosite gotovo dvostruku količinu vlakana.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 152 kcal / 635,97 kJ
Sastojci
- 450g malih krumpira
- 10 režanja češnjaka
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žličica nasjeckanog svježeg ružmarina
- 1 / 4 žličice soli
- 1 / 4 žličice mljevenog crnog papra
- 1 žličica maslaca
- 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
Nutritivne vrijednosti
- kalorije 152
- kolesterol 3 mg
- proteini 3 g
- natrij 164 mg
- ugljikohidrati 25 g
- vlakna 2 g
- ukupno masti 5 g
- kalij 662 mg
- zasićene masti 1 g
- kalcij 28 mg
- mononezasićene masti 3 g
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C. U veliku zdjelu pomiješajte cijele krumpire, češnjak, maslinovo ulje, ružmarin, sol i papar. Rukama miješajte dok krumpir nije ravnomjerno obložen začinima. Rasporedite krumpir u lim za pečenje. Pokrijte poklopcem ili aluminijskom folijom i pecite 25 minuta. Skinite poklopac ili foliju. Okrenite krumpire i pecite otkrivene sve dok ne postanu mekani i lagano zapečeni, oko 25 minuta. Premjestite u zdjelu za posluživanje i pomiješajte s maslacem. Pospite peršinom i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Dijete
-
Dijete
-
DijeteMarokanski slatki krumpir (Fat smash dijeta)1:20h12345
-
Dijete
-
DijeteTopli čokoladni desert (DASH dijeta)1 h12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345