Braciole: Talijanske mesne rolice u umaku od rajčice
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 900 g goveđeg odreska, tanko narezanog
- 1/2 žličice soli
- 1/4 žličice papra
- 1 šalica ribanog parmezana
- 1/2 šalice naribanog provolona (kao zamjenu možete koristiti npr. ementaler ili gaudu)
- 1/2 šalice krušnih mrvica
- 1/2 žličice češnjaka u prahu
- 1 žličica sušenog bosiljka
- 5 žlica maslinovog ulja
- 4 šalice umaka od rajčice (kupovnog ili unaprijed pripremljenog)
Specijalitet sicilijanske i talijansko-američke kuhinje, 'braciole' se sastoje od vrlo tanko narezanih komada mesa (svinjetine, govedine, piletine ili sabljarke) zarolanih s nadjevom od sira i krušnih mrvica. Različite varijacije uključuju različite vrste sira i dodatak povrća, na primjer patlidžana. Braciole se ne jedu samo kao glavno jelo, nego su i popularan dodatak za sendvič.
Priprema
1. U zdjeli srednje veličine pomiješajte češnjak u prahu, sireve, krušne mrvice i sušeni bosiljak. Ostavite smjesu sa strane.
2. Meso položite na čistu podlogu pa ga istucite batom za meso. Pospite solju i paprom.
3. Ravnomjerno raspodijelite nadjev od sira, krušnih mrvica i začina istučene komade mesa pa ih zarolajte. Dobivene braciole zavežite mesarskim koncem ili učvrstite čačkalicama kako se ne bi raspale.
4. U veliki lonac ulijte maslinovo ulje i zagrijte ga na srednje jakoj vatri. Pecite braciole oko 30 sekundi sa svake strane, samo da meso malo porumeni.
5. Dodajte umak od rajčice u lonac i smanjite vatru. Poklopite i pecite sat vremena, povremeno podlijevajući rolice da se ne osuše.
Vezani recepti
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti