Mozzarella in carrozza - talijanski pohani sendvič sa sirom
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 8 kriški bijelog kruha, debljine oko 1 cm
- 240 gr mozzarelle
- 3 jaja
- Brašno
- Sol
- Biljno ulje za prženje
- šunka (po želji)
Podrijeklo ovog recepta nije sasvim razjašnjeno, no vjeruje se da ima dugu povijest i da su ga izmislile domaćice u južnoj Italiji za situacije u kojima je trebalo iskoristiti ostatke mozzarelle i kruha starog nekoliko dana. U originalnom receptu ovi su pohrani sendviči punjeni samo mozzarellom, ali po želji možete dodati i malo šunke.
Priprema
1. Ploške mozzarelle stavite na papirnate ručnike kako bi upili višak tekućine. Korice kruha odrežite.
2. Stavite ploške mozzarelle na četiri šnite kruha (po želji dodajte i šunku), zatim pokrijte s druge četiri šnite kruha te lagano pritisnite. Svaki od dobivenih sendviča prerežite tako da dobijete dva trokuta.
3. Umočite rubove trokuta u brašno, a zatim u hladnu vodu - ljepljiva smjesa koja nastane spriječit će mozzarellu da iscuri tijekom prženja.
4. Razmutite jaja u zdjeli i umočite trokute u razmućeno jaje. Pazite da kruh upije što više jaja.
5. Ostavite sendviče da odstoje u razmućenom jajetu 10 minuta.
6. Zagrijte ulje u tavi i pržite s obje strane dok trokuti lijepo ne porumene i postanu hrskava izvana.
Vezani recepti
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345