Mozzarella in carrozza - talijanski pohani sendvič sa sirom

Mozzarella in carrozza - talijanski pohani sendvič sa sirom

Mozzarella in carrozza - talijanski pohani sendvič sa sirom
  • Objavljeno: Petak, 28.07.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
S hrskavom koricom izvana i rastopljenom mozzarellom iznutra - ovo brzinsko jelo svidjet će se svakome, a idealno je za trenutke kada trebate potrošiti kruh star nekoliko dana.
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 25 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 8 kriški bijelog kruha, debljine oko 1 cm
  • 240 gr mozzarelle
  • 3 jaja
  • Brašno
  • Sol
  • Biljno ulje za prženje
  • šunka (po želji)

Podrijeklo ovog recepta nije sasvim razjašnjeno, no vjeruje se da ima dugu povijest i da su ga izmislile domaćice u južnoj Italiji za situacije u kojima je trebalo iskoristiti ostatke mozzarelle i kruha starog nekoliko dana. U originalnom receptu ovi su pohrani sendviči punjeni samo mozzarellom, ali po želji možete dodati i malo šunke.

Priprema

1. Ploške mozzarelle stavite na papirnate ručnike kako bi upili višak tekućine. Korice kruha odrežite.

2. Stavite ploške mozzarelle na četiri šnite kruha (po želji dodajte i šunku), zatim pokrijte s druge četiri šnite kruha te lagano pritisnite. Svaki od dobivenih sendviča prerežite tako da dobijete dva trokuta.

3. Umočite rubove trokuta u brašno, a zatim u hladnu vodu - ljepljiva smjesa koja nastane spriječit će mozzarellu da iscuri tijekom prženja.

4. Razmutite jaja u zdjeli i umočite trokute u razmućeno jaje. Pazite da kruh upije što više jaja.

5. Ostavite sendviče da odstoje u razmućenom jajetu 10 minuta.

6. Zagrijte ulje u tavi i pržite s obje strane dok trokuti lijepo ne porumene i postanu hrskava izvana.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti