Pakore - indijski popečci od povrća u tijestu od slanutkovog brašna
Pakore su tradicionalno indijsko jelo koje se poslužuje kao glavno jelo ili prilog uz čaj.
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 šalica brašna (pšeničnog ili slanutkovog)
- 1/2 šalice vode
- 1 žličica mljevenog korijandera
- 1/2 žličice mljevene kurkume
- 1/2 žličice mljevene paprike
- 1/2 žličice soli (po ukusu)
- 1 luk (narezan na tanke kolutiće)
- 1 krumpir (srednje veličine, oguljen i narezan na tanke ploške)
- Ulje za prženje
Pakora je popularno indijsko jelo koje čine komadići povrća umočeni u smjesu od brašna, vode i začina nalik rijetkom tijestu koji se zatim prže u ulju. Ovo se ukusno jelo često priprema tijekom kišne sezone u Indiji, a može se poslužiti kao glavno jelo ili kao prilog uz čaj. Pakore se tradicionalno pripremaju s lukom, krumpirom, paprikom ili cvjetačom, a njihova hrskava tekstura i pikantan okus ih čini pravom delicijom za sve ljubitelje indijske kuhinje.
Priprema:
- U zdjeli pomiješajte brašno, mljeveni korijander, kurkumu, mljevenu papriku i sol.
- Postupno dodajte vodu i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu sličnu rijetkom tijestu.
- U tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri.
- Kolutiće luka i ploške krumpira umačite u tijesto. Neka budu ravnomjerno prekriveni.
- Umočene komade povrća polagano stavljajte u zagrijano ulje i pržite ih dok ne postanu hrskavi i zlatno smeđi.
- Vadite pakore iz ulja i stavljajte ih na papirnati ručnik kako bi upio višak ulja.
- Ponovite postupak s preostalim komadićima povrća.
- Pakore poslužite tople uz umak po želji, na primjer umak od jogurta ili chutney.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345