Tagliatelle al ragù: Originalni recept za umak bolognese
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 450 g tagliatella
- 350 g mljevene govedine
- 150 g pancete
- 1/4 šalice pasate od pasirane rajčice
- 3/4 šalice goveđe juhe
- 2 mrkve
- 2 stabljike celera
- 1/2 male glavice luka
- 1/2 šalice crnog (ili suhog bijelog) vina
- 1/2 šalice mlijeka
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol papar
Ragù je gusti mesni umak koji se priprema od sjeckanog ili mljevenog mesa, obično govedine, svinjetine ili kombinacije oba. Umak se dugo kuha na laganoj vatri s dodatkom povrća, vina, pelata (koncentrirane rajčice), začina i drugih sastojaka kako bi se razvilo bogatstvo okusa. Ragù karakterizira dubok i bogat okusom, a s vremenom kuhanja meso postaje mekano i nježno.
Priprema:
1. Nasjeckajte pancetu. Celer, mrkvu i luk narežite i nasjeckajte na sitne komade.
2. Zagrijte tavu na malo ulja, pirjajte pancetu, dodajte povrće i lagano pržite dok ne omekša.
3. Dodajte meso i pirjajte 5 minuta. Potom dodajte vino i ostavite da potpuno ispari.
4. Dodajte pasatu od rajčice i miješajte nekoliko minuta. Zatim dodajte mlijeko i podlijte juhom. Sve kuhajte 2 do 3 sata, povremeno dodajući još juhe i začina po želji.
5. Tjesteninu kuhajte u slanoj kipućoj vodi 3-4 minute, ocijedite ih i poslužite s umakom. Dobar tek!
Vezani recepti
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti