Tagliatelle al ragù: Originalni recept za umak bolognese

Tagliatelle al ragù: Originalni recept za umak bolognese

Tagliatelle al ragù: Originalni recept za umak bolognese
  • Objavljeno: Subota, 23.09.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Tradicionalno jelo iz sjeverne Italije koje se sastoji od tjestenine poslužene s umakom od mesa.
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 3:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 450 g tagliatella
  • 350 g mljevene govedine
  • 150 g pancete
  • 1/4 šalice pasate od pasirane rajčice
  • 3/4 šalice goveđe juhe
  • 2 mrkve
  • 2 stabljike celera
  • 1/2 male glavice luka
  • 1/2 šalice crnog (ili suhog bijelog) vina
  • 1/2 šalice mlijeka
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol papar

Ragù je gusti mesni umak koji se priprema od sjeckanog ili mljevenog mesa, obično govedine, svinjetine ili kombinacije oba. Umak se dugo kuha na laganoj vatri s dodatkom povrća, vina, pelata (koncentrirane rajčice), začina i drugih sastojaka kako bi se razvilo bogatstvo okusa. Ragù karakterizira dubok i bogat okusom, a s vremenom kuhanja meso postaje mekano i nježno.

Priprema:

1. Nasjeckajte pancetu. Celer, mrkvu i luk narežite i nasjeckajte na sitne komade.

2. Zagrijte tavu na malo ulja, pirjajte pancetu, dodajte povrće i lagano pržite dok ne omekša.

3. Dodajte meso i pirjajte 5 minuta. Potom dodajte vino i ostavite da potpuno ispari.

4. Dodajte pasatu od rajčice i miješajte nekoliko minuta. Zatim dodajte mlijeko i podlijte juhom. Sve kuhajte 2 do 3 sata, povremeno dodajući još juhe i začina po želji.

5. Tjesteninu kuhajte u slanoj kipućoj vodi 3-4 minute, ocijedite ih i poslužite s umakom. Dobar tek!

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti