Lazanje, rezanci, tanko tijesto za burek ili štrudle

Lazanje, rezanci, tanko tijesto za burek ili štrudle

Lazanje, rezanci, tanko tijesto za burek ili štrudle
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Naučite kako pripremiti tijesto bez gluteina.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Sastojci:

  • 80 grama bezglutenskog brašna
  • 1 žlica ulja
  • 1 žlica vode
  • 1 jaje
  • sol

Priprema:

Zamijesiti čvrsto tijesto i razvući te ovisno o namjeni izrezati  na mašini za tijesto.

Za burek: napraviti smjesu od 1 šalice mlijeka, 1 šalice ulja, 6 žlica brašna, 1 žlice šećera i kvasca, te pustiti da se diže. Sa tom smjesom premazati razvučeno tijesto i puniti sa nadjevom. Umotati tijesto kao burek. Ako je ostalo smjese sa kvascem, premazati burek i pustiti da se malo dižu. Ispeci.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti