Miješana bezglutenska pizza

Miješana bezglutenska pizza

Miješana bezglutenska pizza
  • Objavljeno: Petak, 01.06.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Odlična ideja za bezglutensku pizzu za 4 osobe
Vrijeme pripreme: 40 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 635 kcal / 2.656,84 kJ

Sastojci

Za tijesto:

  • 250 g bezglutenskog namjenskog brašna za kruh i pecivo
  • 150 g svježeg kravljeg sira
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 6 žlica ulja
  • 6 žlica mlijeka
  • 1 jaje
  • 1 žličica soli

Za nadjev:

  • 200 g umaka za pizzu
  • 100 g sira
  • 150 g narezane prešane šunke
  • 150 g narezanih šampinjona

Priprema:

1. Brašnu pomiješanom s praškom za pecivo dodajte sir, a zatim mješavinu soli, ulja, jaja i mlijeka, pa električnom miješalicom (spiralni nastavci) umiješajte homogeno tijesto.

2. Tijesto pažljivo razvaljajte u oblik pizze i prenesite na pek papir.

3. Pripremljeno tijesto premažite umakom za pizzu, po njemu rasporedite naribani sir, šunku i šampinjone.

4. Pripremljenu pizzu s papirom prenesite na donju rešetku zagrijane pećnice i pecite na 230°C oko 15 minuta.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti