Zapečeni slanutak

Zapečeni slanutak

Zapečeni slanutak
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 09.11.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Slanutak ne sadrži gluten, a odličan je izvor vlakana.
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 350g ocijeđenog slanutka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • prstohvat soli
  • prsohvat češnjaka u prahu
  • prstohvat papra

Nutritivne vrijednosti

  • 370 kalorija
  • 1,8g masti
  • 0mg kolesterola
  • 59 mg (2%) natrija
  • 746mg (21%) kalija
  • 51,6 (17%) ugljikohidrata
  • 14,8g (59%) dijetalnih vlakana
  • 16.4g proteina
  • 2% vitamina A
  • 6% vitamina C
  • 9% kalcija
  • 29% željeza

Priprema

Zagrijte pećnicu na 230°C.

Slanutak posušite papirnatim ručnikom. Prelijte ga uljem i pospite solju, paprom i češnjakom. Stavite slanutak u vatrostalnu posudu i pecite 30 do 40 minuta.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti