Najbolji bečki odrezak
- Objavljeno: Srijeda, 18.11.2020.
Klasično austrijsko jelo obožavano je u brojnim državama, a veoma često se nalazi i na našem jelovniku.
Sastojci
- 500 g teletine
- 2 jaja
- 1 šalica bijelog brašna
- 1 šalica krušnih mrvica
- 2 dl suncokretovog ulja
- prstohvat soli
- 2 jušne žlice punomasnog mlijeka
Priprema:
- Meso odrežite na odreske debljine prsta, istucite batom i posolite.
- Umutite jaja s dvije žlice mlijeka.
- Uvaljajte nareske s obje strane u brašno, umućena jaja i na kraju u mrvice.
- Pecite u vrelom ulju s obje strane, dok odresci ne poprime lijepu žutu boju, oko 3-4 minuta sa svake strane.
- Nakon što ispečete odreske, izvadite ih na papirnati ubrus kako bi se upila suvišna masnoća.