Brze i zdrave tortilje s piletinom
- Objavljeno: Četvrtak, 17.03.2022.
U ovom receptu umjesto piletine možete koristiti i neko drugo meso, ili umjesto mesa više vrsta povrća za vegetarijansku verziju.
Sastojci
Za marinadu:
- 2 žlice kumina u prahu
- žlica chili praha
- sol
- maslinovo ulje
- iscijeđeni sok limete
- ribana korica limete
- 2 žlice balzamičkog octa
- 1 žlica meda
- 4 velika protisnuta režnja češnjaka
- sjeckani peršin
Za punjenje:
- 0,5 kg pilećih prsa bez kostiju i kože
- 4 paprike (crvena, žuta ili zelena)
- 1 srednji luk
- tortilje
Priprema brzih i zdravih tortilja s piletinom
- Pomiješajte suhe sastojke za marinadu i dobro ih utrljajte po piletini. Meso zatim narežite na kockice.
- U posebnoj posudi pomiješajte preostale sastojke za marinadu. U vrećicu sa zatvaračem stavite piletinu i marinadu, te ju zatvorite i dobro protresite. Ostavite ju u frižideru barem pola sata.
- Piletinu izvadite iz marinade i ispecite na zagrijanoj tavi s malo ulja. Nakon što je piletina gotova premjestite ju na tanjur.
- U tavu u kojoj se pekla piletina stavite nasjeckani luk i papriku koje ste prethodno posolili te pirjajte na laganoj vatri 8 do 10 minuta. Pripazite da se ne luk i paprika skuhaju, već da ostanu hrskavi.
- Tortilje lagano pošpricajte vodom i zagrijte na suhoj tavi ili u mikrovalnoj pećnici.
- Na svaku tortilju dodajte piletinu, luk i papriku te zamotajte. Poslužite toplo.
Tortilje su praktična opcija za brzi ručak jer ih možete i samo zagrijati na tavi i puniti kombinacijom povrća i mesa koje u tom trenutku imate u frižideru. Ako želite zdraviju opciju, možete sami napraviti jednostavne bezglutenske tortilje.
Vezani sadržaj:
- Saznajte kako uštedjeti pri kupovini hrane!
- Otkrijte kako se i na poslu hraniti zdravo!
- Pročitajte 12 savjeta nutricionista kako se hraniti zdravije bez drastičnih promjena!