Ćufte punjene mozzarellom

Ćufte punjene mozzarellom

Ćufte punjene mozzarellom
  • Objavljeno: Srijeda, 02.04.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Sočne i bogato začinjene.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1/2 glavice luka
  • 500g goveđeg mljevenog mesa
  • 1 jaje
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • 1/4 šalice krušnih mrvica
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice papra
  • 120g nasjeckane mozzarelle
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 nasjeckana češnja češnjaka
  • 3 žlice maslaca
  • 3 žlice brašna
  • 4 šalice goveđeg temeljca

Priprema

Naribajte 1/4 glavice luka, dodajte meso, jaja, češnjak u prahu, krušne mrvice, sol, papar i peršin. Dobro promiješajte. Oko 2 žlice mesa stavite na dlan i lagano pritisnite. Stavite na meso mozzarellu i oblikujte okruglicu. Nastavite tako raditi s ostatkom smjese.

Zagrijte ulje u tavi. Pecite ćufte sa svake strane 2 do 3 minute. Premjestite ih na tanjur. U međuvremenu nasjeckajte preostalu 1/4 glavice luka. Stavite ga u ulje u kojemu su se pekle ćufte i dinstajte oko 2 minute. Dodajte češnjak i dinstajte 30 sekundi.

Dodajte maslac i miješajte dok se ne rastopi. Dodajte brašno, kuhajte 2 minute i dodajte temeljac. Posolite i poaprite po želji. Nastavite kuhati dok ne počne ključati. Vratite ćufte u tavu, pokrijte i na srednje jakoj vatri ih kuhajte oko 20 minuta.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti