Divljač s umakom od kupina

Divljač s umakom od kupina

Divljač s umakom od kupina
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kupine su ukusne u umacima, a ova verzija je savršeno rješenje za bogat okus divljači
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 182 kcal / 761,49 kJ

Sastojci

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 odreska od divljači ili 4 medaljona
  • 1 žlica balsamica
  • 150ml goveđeg temeljca
  • 2 žlice želea od crvenih rbizla
  • 1 češanj češnjaka, zgnječen
  • 85g svježih ili smrznutih kupina

Nutritivne vrijednosti

  • 182 kalorije
  • 28g proteina
  • 7g ugljikohidrata
  • masti 5 g
  • zasićene masti 1g
  • vlakna 1g
  • šećer 7g
  • sol 0,24 g

Priprema

Zagrijte ulje u tavi, pecite divljač 5 min, zatim okrenite i pecite još 3-5 min, ovisno o debljini mesa (najbolje pecite 5-6 min sa svake strane). Kada je gotovo, meso izvadite i stavite na stranu.

Dodajte balsamico na tavu, goveđi temeljac, žele i češnjak. Miješajte sve zajedno, a zatim dodajte kupine i nastavite kuhati dok ne omekša. Poslužite uz jela od divljači.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti