Enchilladas s piletinom

Enchilladas s piletinom

Enchilladas s piletinom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Dolazi Vam društvo, želite ih iznenaditi, samo dajte...
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 12 tortila (recept slijedi)
  • 5 dag maslaca
  • 2 veća nasjeckana luka
  • 2 nasjackane zelene paprike
  • 2 nasjackana feferona
  • 1 pileća prsa, pečena i nasjeckana
  • 3 žlice brašna
  • 1 žlica čilija
  • 20 dag gruba naribanog sira (gaude ili sl)
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 0.5 l pileće juhe
  • pola žličice kumina
  • pola žličice korijandera
  • Sastojci za tortilje

  • 1 šalica brašna
  • 3 žlice masnoće
  • 1 veća nasjeckana luka
  • žličica soli
  • 0.5 šalice vode

Priprema

Na žlici maslaca pirjajte luk i papriku. Kad luk postane proziran preselite sve u zdjelu. Dodajte piletinu i feferone. Na tavicu stavite ostatak maslaca, dodajte brašno, mljeveni korijander, čili i kumin, pa umiješajte juhu. Kad zakuha, maknite s vatre i umiješajte vrhnje i pola sira. Svaku tortilu umočite u vrući umak da omekša, u sredinu stavite žlicu piletine i zamotajte kao palačinku. Tako priređene tortile složite u lim, prelijte preko njih ostatak umaka, posipajte sirom i pecite u pećnici dvadesetak minuta.

Priprema za tortilje

U brašno umiješajte sol, prstima izmiješajte masnoću tako da s brašnom oblikuje sitne mrvice. Postupno dodajte vodu tako da se sve brašno poveže. Podijelite smjesu na 12 dijelova. Svaki valjajte u krug i pecite na nenamašćenoj vreloj tavi s jedne (2 minute) i druge (1 minutu) strane.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti