Janjeće pljeskavice punjene kozjim sirom

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 5 ml maslinovog ulja
- 100 g crvenog luka, narezanog na sitno
- 1 kg mljevene janjetine
- 1 jaje
- 100 g krušnih mrvica
- 1 režanj češnjaka
- 25 g soli
- 6 g crnog papra, mljevenog
- 120 g mekanog kozjeg sira
- 15 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 3 g svježe narezanog bosiljka
- 6 g svježe narezanog origana
Priprema
Zagrijte čajnu žličicu maslinovog ulja u maloj tavi na srednje jakoj vatri. Dinstajte i miješajte luk dok ne bude mekan i proziran, na oko 5 minuta.
Nježno zajedno zamijesite zdinstani luk, janjetinu, jaja, krušne mrvice, češnjak, sol i papar. Podijelite smjesu u 6 dijelova i uvaljajte u kuglice, a zatim poklopite i rashladite do trenutka kad budu spremne za korištenje.
Dobro promiješajte kozji sir, ekstra-djevičansko maslinovo ulje, bosiljak i origano, zatim poklopite i ohladite na 5 minuta.
Zagrijte roštilj na srednje jaku vatru.
Za početak je najbolje raditi porciju po porciju.
Napravite s palcem udubljenje u centru kuglice. Ispunite udubljenje s velikom žlicom smjese kozjeg sira. Zatim nježno povucite i oblikujte meso preko smjese sira, cilj vam je zatvoriti udubljenje i dobiti oblik pljeskavice. Ponovite postupak sa svakom kuglicom janjetine.
Bacite pljeskavice na roštilj i pecite ih dok više ne budu ružičaste u sredini, ili oko 8 minuta sa svake strane.

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaLjute pljeskavice od janjetine45 min12345
-
Jela od mesaPljeskavica sa slaninom i gljivama45 min12345
-
Jela od mesaMarinirani janjeći kotleti30 min12345
-
Jela od mesaPljeskavica sa slaninom i cheddarom35 min12345
-
Jela od mesaPureća pljeskavica s fetom i maslinama30 min12345
Popularni recepti
-
Blagdanska jelaUskrsna šunka u kruhu3 h12345
-
Kruh i pecivaTalijanska uskrsna pogača2:30h12345
-
DesertiTorta od mrkve i sira50 min12345
-
Niskomasna prehranaZobena kaša sa slaninom i sirom20 min12345
-
Niskokalorična jelaZapečeni poriluk s krumpirom45 min12345
-
JuheJuha od batata sa slaninom45 min12345