Janjetina i inćuni s timijanom
Janjetina i inćuni, kombinacija za sladokusce.
Vrijeme pripreme: 1:20h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci
- 1 čajna žličica maslinovog ulja
- 15 g maslaca
- 600 g janjeće plećke, narezane na kockice
- 4 režnja češnjaka, očišćena, ali u komadu
- 3 stabljike svježeg timijana, grančice uklonite
- 6 filea inćuna u ulju, ocijeđenih
- 150 ml crnog vina
- 150 ml povrtnog temeljca
- 1 čajna žličica granuliranog šećera
- 50 g crnih maslina, očišćenih i prepolovljenih
- 2 velike žlice peršina, narezanog i svježeg
Priprema
Zagrijte ulje i maslac u velikoj tavi. Dodajte janjetinu i pirjajte na 4-5 minuta, miješajući, taman dok meso ne dobije blago smeđu boju.
Koristeći mužar i tućak, sameljite zajedno češnjak, timijan i inćune kako bi dobili glatku pastu.
Dodajte vino i temeljac u tavu. Umiješajte pastu od inćuna i šećer. Dovedite smjesu do vrenja, smanjite vatru, poklopite i ostavite neka se sve krčka na 30-40 minuta, taman dok janjetina bude mekana.
Posljednjih 10 minuta kuhanja maknite poklopac zbog umaka.
Dodajte masline u umak i promiješajte.
Prenesite janjetinu i umak u zdjelu za posluživanje, ukrasite peršinom i poslužite vruće.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaJanjeće okruglice s limunom30 min12345
-
Jela od mesaUkusna janjetina s caponatom35 min12345
-
Jela od mesaMediteransko povrće s janjetinom45 min12345
-
Jela od mesaJanjeći odresci u umaku od mente30 min12345
-
Jela od mesaJanjeći kotleti s koricom od đumbira30 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345