Janjetina sa svježim kupusom i krumpirom

Janjetina sa svježim kupusom i krumpirom

Janjetina sa svježim kupusom i krumpirom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Svježi kupus i krumpir jednostavno su odličan spoj s janjetinom
Vrijeme pripreme: 3 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 278 kcal / 1.163,15 kJ

Sastojci

Sastojci za 5 osoba:

  • 40 dag janjećeg vrata
  • 20 dag zelenja za juhu
  • 10 dag svježe rajčice
  • 5 dag crvenog luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 40 dag bijelog svježeg kupusa (manja glavica)
  • 40 dag mladog krumpira
  • 20 g maslinovog ulja (osam čajnih žlica)
  • prstohvat origana

Nutritivne vrijednosti

Nutritivne vrijednosti:

Ukupne masnoće: 11 g
Zasićene masnoće: 2 g
Kolesterol: 50 mg
Kalij: 717 mg
Natrij: 411 mg
Ukupni ugljikohidrati: 25 g
Dijetna vlakna: 5 g
Šećer (monosaharid): 13 g
Bjelančevine: 20 g


Priprema:

Janjetinu od vrata (kralježnicu vam je mesar zasjekao) očistite od vidljive masnoće. Dobro operite i stavite u posudu u toliko vode da pokrije meso. Stavite kuhati i kada zavrije, odstranite pjenu. U međuvremenu povrće (zelenje za juhu, luk i češnjak) očistite i narežite na manje komade. Rajčicu ogulite i očistite od sjemenki. Kupusu odstranite vanjske povenule listove, operite ga i zarežite na četiri dijela tako da se glavica drži u jednom komadu. Sve povrće dodajte u posudu tako da bude pokriveno tekućinom. Kuhajte na laganoj vatri oko dva sata. Meso oprezno izvadite, odvojite kosti te narežite na manje komade i vratite u posudu. Krumpir očistite, izrežite na manje komade, operite i skuhajte u drugoj posudi. Ocijedite ga i prelijte maslinovim uljem.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti