Juha od karfiola i slanine

Juha od karfiola i slanine

Juha od karfiola i slanine
  • Objavljeno: Četvrtak, 21.03.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Probajte ovu neobičnu juhu.
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 nasjeckani karfiol
  • 5 kriški slanine
  • 1 nasjeckani komorač
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 2 nasjeckane mrkve
  • 2 naribana češnja češnjaka
  • 1 žličica majčine dušice
  • 1 žličica ružmarina
  • 5 šalica vode
  • 1/2 šalice vrhnja za kuhanje
  • sol
  • papar

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C. Pecite karfiol i komorač oko 20 minuta. U loncu zagrijte ulje i pecite slaninu dok ne postane hrskava. Uklonite iz lonca i stavite sa strane.

U ulje dodajte luk, mrkve i češnjak. Kuhajte dok ne omekani. Dodajte začinsko bilje, karfiol i komorač. Prekrijte vodom i kuhajte dok ne proljuča. Smanjite vatru i kuhajte oko 20 minuta.

U blenderu juhu izmiksajte dok smjesa ne postane kompaktna. Dodajte vrhnje za kuhanje, posolite i popaprite. Juhu stavite na tanjure, dodajte hrskavu slaninu i poslužite.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti