Pileća juha s limunom

Pileća juha s limunom

Pileća juha s limunom
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 18.10.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Dodatak limuna pileću juhu će učiniti još zdravijom!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 500 g filea pilećih prsa (po mogućnosti s kožom)
  • 1 žličica maslinovog ulja
  • 1 nasjeckani režanj češnjaka
  • 1 nasjeckana stabljika celera
  • 2 naribane mrkve
  • 1/2 žličice papra
  • 1/4 žličice soli
  • 2 jaja
  • sok od 1 limuna

Priprema pileće juhe s limunom

  1. U loncu zagrijte ulje. Dodajte češnjak i pržite ga oko 1 minutu. Dodajte piletinu, celer, mrkvu, papar i sol te ulijte vodu tako da pokrije sve sastojke.
  2. Poklopite i ostavite da se kuha na srednjoj vatri dok piletina nije potpuno kuhana.
  3. U međuvremenu umutite jaja i dodajte limunov sok.
  4. Izvadite piletinu, uklonite kožu, narežite meso na kockice i vratite u juhu.
  5. Smanjite temperaturu i polako ulijevajte mješavinu jaja i limuna. Voda ne smije početi ključati jer će nastati grudice od jaja.
  6. Po želji možete dodati svježi nasjeckani peršin prije posluživanja.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti