Pileća juha s limunom
- Objavljeno: Ponedjeljak, 18.10.2021.
Dodatak limuna pileću juhu će učiniti još zdravijom!
Sastojci
- 500 g filea pilećih prsa (po mogućnosti s kožom)
- 1 žličica maslinovog ulja
- 1 nasjeckani režanj češnjaka
- 1 nasjeckana stabljika celera
- 2 naribane mrkve
- 1/2 žličice papra
- 1/4 žličice soli
- 2 jaja
- sok od 1 limuna
Priprema pileće juhe s limunom
- U loncu zagrijte ulje. Dodajte češnjak i pržite ga oko 1 minutu. Dodajte piletinu, celer, mrkvu, papar i sol te ulijte vodu tako da pokrije sve sastojke.
- Poklopite i ostavite da se kuha na srednjoj vatri dok piletina nije potpuno kuhana.
- U međuvremenu umutite jaja i dodajte limunov sok.
- Izvadite piletinu, uklonite kožu, narežite meso na kockice i vratite u juhu.
- Smanjite temperaturu i polako ulijevajte mješavinu jaja i limuna. Voda ne smije početi ključati jer će nastati grudice od jaja.
- Po želji možete dodati svježi nasjeckani peršin prije posluživanja.