Pileća juha s limunom

Dodatak limuna pileću juhu će učiniti još zdravijom!

Sastojci

  • 500 g filea pilećih prsa (po mogućnosti s kožom)
  • 1 žličica maslinovog ulja
  • 1 nasjeckani režanj češnjaka
  • 1 nasjeckana stabljika celera
  • 2 naribane mrkve
  • 1/2 žličice papra
  • 1/4 žličice soli
  • 2 jaja
  • sok od 1 limuna

Priprema pileće juhe s limunom

  1. U loncu zagrijte ulje. Dodajte češnjak i pržite ga oko 1 minutu. Dodajte piletinu, celer, mrkvu, papar i sol te ulijte vodu tako da pokrije sve sastojke.
  2. Poklopite i ostavite da se kuha na srednjoj vatri dok piletina nije potpuno kuhana.
  3. U međuvremenu umutite jaja i dodajte limunov sok.
  4. Izvadite piletinu, uklonite kožu, narežite meso na kockice i vratite u juhu.
  5. Smanjite temperaturu i polako ulijevajte mješavinu jaja i limuna. Voda ne smije početi ključati jer će nastati grudice od jaja.
  6. Po želji možete dodati svježi nasjeckani peršin prije posluživanja.

POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali