Juha od patke i nara

Juha od patke i nara

Juha od patke i nara
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Poseban okus za posebnu večeru!
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 mala nara
  • 2 kg pačetine, narezane na 8 komada
  • 3 velike žlice suncokretovog ulja
  • 1 crveni luk, narezan
  • 225 g oraha bez ljuske, grubo mljevenih
  • 450 ml pilećeg temeljca
  • 1 štapić cimeta
  • 2 klinčića
  • sok od pola limuna
  • prstohvat granuliranog šećera
  • sol
  • crni papar

Priprema

Iscijedite sok iz jednog nara koristeći iscjeđivač za limun. Izvadite sjemenke iz drugog nara i stavite ih sa strane.

Popržite u tavi u pola ulja komade patke, tako da dobiju lagano smeđu boju, a zatim ih prebacite u lonac.

U istoj masnoći popržite luk dok ne bude mekan i njega isto prebacite u lonac.

Zatim u tavu bacite orahe i pržite ih dok ne počnu mijenjati boju, nakon toga ih prebacite u lonac.

Vratite tavu na vatru i ulijte temeljac. Dovedite sve do vrenja, miješajući kako bi pokupili sve moguće ostatke iz tave. Prelijte sve u lonac i dodajte cimet, klinčiće, sok od nara, sok od limuna i šećer. Začinite sa solju i paprom.

Poklopite i ostavite neka se krčka na 30 minuta. Zatim otklopite i sad tako još kuhajte 20-30 minuta, taman dok meso ne omekša, a juha postane gusta.

Probajte i prilagodite si još sa začinima ako želite.

Poslužite vruće tako da sjemenke nara posipate po vrhu.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti