Juha od puretine i bundeve

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 velike žlice biljnog ulja
- 4 crvena luka, fino narezana
- 2 čajne žličice svježe naribanog korijena đumbira
- 700 g purećih filea, bez kože i narezanih na kockice
- 400 g konzerviranih rajčica, narezanih
- 200 g pirea od bundeve
- ½ čajne žličice soli
- ½ čajne žličice papra
- 2 velike žlice svježe narezanog korijandera
Priprema juhe od puretine i bundeve
1. Zagrijte jednu veliku žlicu ulja u loncu na srednje jakoj vatri. Dinstajte luk na 3 minute, tj. dok ne omekša. Dodajte đumbir i dinstajte još 2 minute. Prenesite sve u zdjelu.
2. Zagrijte ostatak ulja u loncu. Popržite puretinu u skupinama na 3-4 minute, dok ne dobije lagano smeđu boju. Vratite luk i đumbir u lonac.
3. Umiješajte rajčice, pire od bundeve, sol, papar i 225 ml vode.
4. Kad zavrije, smanjite vatru, na pola pokrijte lonac i ostavite tako na 40 minuta, dok puretina omekša. Povremeno promiješajte.
5. Dodajte korijander i kuhajte još 2 minute, a zatim poslužite vruće.
Pola šalice kuhanog pirea od bundeve čuva vaš vid. Bundeva sadrži vitamin A, lutein i zeaksantin koji su veoma bitni za zdravlje očiju. Također, bundeva je bogata karotenoidima, spojevima narančaste boje, uključujući i beta karoten koji tijelo pretvara u vitamin A.
Vezani sadržaj:

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPečena purica s citrusima3 h12345
-
Jela od mesaPuretina u salati5 min12345
-
Jela od mesaPljeskavice od špinata, puretine i feta sira40 min12345
-
Jela od mesaPureća prsa u umaku od naranče i meda1 h12345
-
Jela od mesaPačja juha s repom i lukom1:30h12345
Popularni recepti
-
Blagdanska jelaUskrsna šunka u kruhu3 h12345
-
Kruh i pecivaTalijanska uskrsna pogača2:30h12345
-
DesertiTorta od mrkve i sira50 min12345
-
Niskomasna prehranaZobena kaša sa slaninom i sirom20 min12345
-
Niskokalorična jelaZapečeni poriluk s krumpirom45 min12345
-
JuheJuha od batata sa slaninom45 min12345