Juha od puretine i bundeve

Zasitna i zdrava juha koja će vas ugrijati u jesenskim danima.

Sastojci

  • 2 velike žlice biljnog ulja
  • 4 crvena luka, fino narezana
  • 2 čajne žličice svježe naribanog korijena đumbira
  • 700 g purećih filea, bez kože i narezanih na kockice
  • 400 g konzerviranih rajčica, narezanih
  • 200 g pirea od bundeve
  • ½ čajne žličice soli
  • ½ čajne žličice papra
  • 2 velike žlice svježe narezanog korijandera

Priprema juhe od puretine i bundeve

1. Zagrijte jednu veliku žlicu ulja u loncu na srednje jakoj vatri. Dinstajte luk na 3 minute, tj. dok ne omekša. Dodajte đumbir i dinstajte još 2 minute. Prenesite sve u zdjelu.

2. Zagrijte ostatak ulja u loncu. Popržite puretinu u skupinama na 3-4 minute, dok ne dobije lagano smeđu boju. Vratite luk i đumbir u lonac.

3. Umiješajte rajčice, pire od bundeve, sol, papar i 225 ml vode.

4. Kad zavrije, smanjite vatru, na pola pokrijte lonac i ostavite tako na 40 minuta, dok puretina omekša. Povremeno promiješajte.

5. Dodajte korijander i kuhajte još 2 minute, a zatim poslužite vruće.

Pola šalice kuhanog pirea od bundeve čuva vaš vid. Bundeva sadrži vitamin A, lutein i zeaksantin koji su veoma bitni za zdravlje očiju. Također, bundeva je bogata karotenoidima, spojevima narančaste boje, uključujući i beta karoten koji tijelo pretvara u vitamin A.

Vezani sadržaj:


POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali