Juha od puretine i bundeve
- Objavljeno: Utorak, 11.10.2022.
Sastojci
- 2 velike žlice biljnog ulja
- 4 crvena luka, fino narezana
- 2 čajne žličice svježe naribanog korijena đumbira
- 700 g purećih filea, bez kože i narezanih na kockice
- 400 g konzerviranih rajčica, narezanih
- 200 g pirea od bundeve
- ½ čajne žličice soli
- ½ čajne žličice papra
- 2 velike žlice svježe narezanog korijandera
Priprema juhe od puretine i bundeve
1. Zagrijte jednu veliku žlicu ulja u loncu na srednje jakoj vatri. Dinstajte luk na 3 minute, tj. dok ne omekša. Dodajte đumbir i dinstajte još 2 minute. Prenesite sve u zdjelu.
2. Zagrijte ostatak ulja u loncu. Popržite puretinu u skupinama na 3-4 minute, dok ne dobije lagano smeđu boju. Vratite luk i đumbir u lonac.
3. Umiješajte rajčice, pire od bundeve, sol, papar i 225 ml vode.
4. Kad zavrije, smanjite vatru, na pola pokrijte lonac i ostavite tako na 40 minuta, dok puretina omekša. Povremeno promiješajte.
5. Dodajte korijander i kuhajte još 2 minute, a zatim poslužite vruće.
Pola šalice kuhanog pirea od bundeve čuva vaš vid. Bundeva sadrži vitamin A, lutein i zeaksantin koji su veoma bitni za zdravlje očiju. Također, bundeva je bogata karotenoidima, spojevima narančaste boje, uključujući i beta karoten koji tijelo pretvara u vitamin A.
Vezani sadržaj: