Junetina s narančom i zelenom paprikom
Mega-ukusna večera za šest osoba!
Vrijeme pripreme: 3 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci
- 700 g junetine, od buta
- 175 ml narančinog soka
- 3 velike žlice blagog soja umaka
- 2 velike žlice maslaca od kikirikija
- 1 ½ velika žlica narančine kore
- 2 režnja češnjaka, sitno narezana
- 1 ½ čajna žličica currya u prahu
- ½ čajne žličice octa od crvenog vina
- ½ čajne žličice mljevene crvene paprike
- 1 velika žlica biljnog ulja
- 2 zelene paprike, narezane u trakice široke 1 cm
Priprema
Dijagonalno izrežite govedinu na kriške debljine 1cm.
U zdjeli pomiješajte sok od naranče, soja umak, maslac od kikirikija, narančinu koru, češnjak, curry, ocat i mljevenu crvenu papriku. Dobro promiješajte.
Dodajte junetinu i ponovno promiješajte kako bi se ravnomjerno rasporedilo.
Poklopite i ostavite neka se marinira 2 sata na sobnoj temperaturi.
Zagrijte ulje u velikoj tavi ili woku na jakoj vatri.
Dodajte mariniranu smjesu. Miješajte i pržite na dvije minute. Maknite junetinu na tanjur sa strane.
Dodajte zelenu papriku u tavu i pržite miješajući na pet minuta. Taman dok paprika ne potamni oko rubova.
Vratite junetinu u tavu i pržite na minutu, taman dok se sve podgrije.
Poslužite vruće.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPaprike punjene piletinom i feta sirom50 min12345
-
Jela od mesaPržena piletina s brokulom i smeđom riža30 min12345
-
Jela od mesaPunjene paprike bez riže45 min12345
-
Jela od mesaHrskava pileća krilca s kurkumom40 min12345
-
Jela od mesaKraljevske mesne okruglice40 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345