Kremasti rižoto s patlidžanima i rajčicom

Kremasti rižoto s patlidžanima i rajčicom

Kremasti rižoto s patlidžanima i rajčicom
  • Objavljeno: Subota, 06.10.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusni i zdravi rižoto za cijelu obitelj.
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 veliki patlidžan
  • 1 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • 400g očišćenih i nasjeckanih rajčica
  • 1/2 šalice bijelog vina
  • sol
  • papar
  • 250g riže
  • 6 šalica pilećeg temeljca
  • 1/3 šalice parmezana

Priprema

Zagrijte pećnicu na 230°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Patlidžan presijecite uzduž na pola i izdubite dio s košticama. Patlidžan stavite u pećnicu da se peče oko 20 minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da se hladi, a potom patlidžan nasjeckajte.

Zagrijte u tavi 1 žlicu maslinovog ulja i dodajte luk. Dinstajte dok luk ne omekša, oko 5 minuta, zatim dodajte češnjak i dinstajte oko 30 sekundi. Dodajte rajčice i patlidžan, posolite po želji i dinstajte oko 10 do 15 minuta povremeno miješajući.

Zagrijte pileći temeljac dok ne proključa. U tavi zagrijte preostali dio maslinovog ulja i dodajte rižu. Pržite neprestano miješajući dok se zrnca riže ne počnu odvajati. Dodajte vino i dinstajte dok vino ne ispari. Rižu dodajte u smjesu s patlidžanom i rajčicom i kuhajte oko 1 minutu dok smjesa ne postane kompaktna.

Počnite dodavati pileći temeljac šalicu po šalicu. Kada primijetite da je temeljac ispario, dodajte još jednu šalicu. Riža se treba kuhate 20 do 25 minuta. Kada primijetite da je mekana i spremna za jelo, posolite i popaprite po želji. Dodajte potom još jednu šalicu temeljca, umiješajte parmezan i dobro promiješajte kako bi riža bila kremasta. Poslužite odmah.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti