Lazanje s kobasicama i tikvicama

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 60 ml umaka za tjesteninu
- 15 ml biljnog ulja
- 500 g kobasica od svinjetine
- 2 tikvice, narezane na četvrtine i onda na kriške
- 500 g ricotta sira
- 1 bjelanjak
- 250 g mozzarele, naribane
- 20 g parmezana, naribanog
- 6 kom tjestenine za lazanje, ili više ako je potrebno
- 500 ml umaka za tjesteninu
- 40 g parmezana, naribanog
Priprema
Prethodno zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva C. Ulijte oko 60 ml umaka za tjesteninu na dno vatrostalne zdjele.
Zagrijte biljno ulje u velikoj tavi na srednje vatri. Dodajte kobasice i tikvice i kuhajte i miješajte sve dok meso više nije ružičasto, a tikvice postanu meke, znači 10 do 12 minuta. Ocijedite višak masnoće iz tave i stavite smjesu s kobasicama na stranu.
Za vrijeme dok se kobasica i tikvice kuhaju, dobro pomiješajte ricottu, bjelanjak, mozzarellu i 20 g parmezana u zdjeli.
Stavite 3 komada tjestenine za lazanje na dno vatrostalne zdjele na vrh umaka, tjestenina se smije malo preklapati. Raširite pola kobasice-tikvice smjese po vrhu tjestenine. Zatim raširite pola smjese sira po mesu i tikvicama i onda ravnomjerno prelijte 1 šalicu umaka za tjesteninu preko smjese sira. Raširite umak preko smjese sira sa žlicom ili lopaticom. Ponovite slojeve, počevši s još 3 komada tjestenine, ostatkom smjese kobasica, ostatkom smjese sira te još 1 šalicom umaka. Pospite po vrhu 40 g parmezana.
Pecite u zagrijanoj pećnici sve dok lazanje ne počnu bubriti, a parmezan se zapeče, znači oko 45 minuta.

Vezani recepti
-
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaTikvice i piletina u umaku od sira50 min12345
-
Jela od mesaTikvice punjene mljevenim mesom i sirom45 min12345
-
Jela od mesaTikvice punjene piletinom40 min12345
-
Jela od mesaLazanje u tavi30 min12345
Popularni recepti
-
Jela za dijabetičareNamaz od cikle i feta sira1:20h12345
-
PriloziGratinirani krumpir s keljom1:15h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni karfiol45 min12345
-
JuheKremasta juha od šampinjona30 min12345