Ljuti gulaš od jaretine

Gulaš i dobro društvo su uvijek odlična kombinacija.
Vrijeme pripreme: 1:40h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci
- 900 g jaretine
- 2 luka, narezana
- 1 čajna žličica svježeg timijana
- 1 čajna žličica currya u prahu
- 75 ml oraščevog ulja
- 225 g svježih crvenih čili paprika
- 900 g rajčica
- 200 ml pasirane rajčice
- Sol
- Crni papar
Priprema
Začinite jaretinu sa solju i stavite ju u duboku, veliku tavu. Dodajte luk, timijan, curry u prahu i pola ulja. Kuhajte na 30-40 minuta, sve dok ne omekša.
U drugu tavu stavite preostalo ulje i pržite čili paprike i rajčice na 20 minuta, sve dok ne budu skoro suhe. Dodajte pasiranu rajčicu i promiješajte temeljito, a zatim dodajte pržene komade jaretine.
Kuhajte na laganoj vatri još 10 minuta, često miješajući sve dok se sve dobro pomiješa.
Maknite nakupljeno ulje na vrhu i poslužite vruće.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaGulaš od teletine i špinata55 min12345
-
Jela od mesaJuha od puretine i bundeve1:30h12345
-
Jela od mesaPačja juha s repom i lukom1:30h12345
-
Jela od mesaJuha od patke i nara2 h12345
-
Jela od mesaToskanski bujon od teletine5:30h12345
Popularni recepti
-
Jela za dijabetičareNamaz od cikle i feta sira1:20h12345
-
PriloziGratinirani krumpir s keljom1:15h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni karfiol45 min12345
-
JuheKremasta juha od šampinjona30 min12345