Medena guska

Medena guska

Medena guska
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ovakav recept je idealan za posebne prilike!
Vrijeme pripreme: 3 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Sastojci

  • guska od 5-6 kg
  • za marinadu:
  • 3 velike žlice meda
  • 1 čajna žličica svježe narezanog timijana
  • 1 čajna žličica svježe narezanog korijandera
  • 4 velike žlice blagog umaka od soje
  • 3 režnja češnjaka, sitno narezana
  • 1 čajna žličica svježe naribanog korijena đumbira
  • 1 čajna žličica mljevenog korijandera
  • prstohvat mljevenog cimeta

Priprema

Isperite gusku iznutra i izvana te ju posušite s kuhinjskim papirom. Uklonite vrhove krila, vrat i iznutrice. Zavežite krila i noge guske i smjestite ju u nemetalnu posudu.

Pomiješajte sve sastojke za marinadu u velikoj posudi, a zatim prelijte preko guske. Poklopite i ostavite neka se marinira u hladnjaku preko noći, povremeno okrečući i zalijevajući.

Zagrijte pećnicu na 220 ° C.

Uklonite gusku iz marinade i posušite ju kuhinjskim papirom. Izvažite gusku, prenesite ju u lim za pečenje i pokrijte folijom. Pecite na 20 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 200 ° C i pecite 15 minuta po 450g guske.

Poslužite uz pečeni krumpir i povrće.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti