Mekana piletina u sočnom umaku

Jednostavno i fino.
Vrijeme pripreme: 50 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 8 zabataka
- 1/2 šalice brašna
- 3/4 žličice soli
- 1/2 žličice papra
- 1/4 žličice češnjaka u prahu
- 4 žlice maslaca
- 1 šalica pilećeg temeljca
- 3 žlice svježeg soka od limuna
- 1 šalica vrhnja za kuhanje
- 1 nasjeckana glavica luka
Priprema
U velikoj zdjeli pomiješajte sol, brašno, papar i češnjak. Utrljajte smjesu u piletinu i piletinu otresite kako biste uklonili višak smjese.
U velikoj tavi zagrijte maslac. Pecite piletinu s obje strane dok ne poprimi smeđu boju. Dodajte temeljac, limun, vrhnje za kuhanje i luk. Poklopite i kuhajte oko 30 minuta, dok piletina ne omekša.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaPiletina na kineski s indijskim oraščićima45 min12345
-
Jela od mesaPaprike punjene piletinom i feta sirom50 min12345
Popularni recepti
-
Blagdanska jelaUskrsna šunka u kruhu3 h12345
-
Kruh i pecivaTalijanska uskrsna pogača2:30h12345
-
DesertiTorta od mrkve i sira50 min12345
-
Niskomasna prehranaZobena kaša sa slaninom i sirom20 min12345
-
Niskokalorična jelaZapečeni poriluk s krumpirom45 min12345
-
JuheJuha od batata sa slaninom45 min12345