Mongolsko meso
Ukusna marinirana govedina koju možete pripremiti kod kuće!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 230 g tanko narezane govedine
- 2 žlice ulja
- 2 narezane stabljike mladog luka
- malo nasjeckanog đumbira
- 3 protisnuta režnja češnjaka
Sastojci za marinadu
- 1 žličica kukuruznog škroba (gustina)
- 1 žličica umaka od soje
- 1 žlica vode
- 1 žličica crnog vina
Sastojci za umak
- 3 žlice umaka od soje
- prstohvat bijelog papra
- 1/4 čajne žličice sezamovog ulja
- 1 žlica šećera
- prstohvat soli
Priprema mongolskog mesa
1. Sastojke za marinadu pomiješajte u zdjelici i dodajte govedinu. Ostavite da odstoji barem pola sata.
2. Za to vrijeme u malu zdjelicu stavite sve sastojke za umak i dobro promiješajte kako bi se sastojci spojili.
3. U wok tavi zagrijte 1 žlicu ulja i stavite govedinu s marinadom. Pržite dok govedina nije na pola gotova, izvadite i ostavite sa strane.
4. Tavu vratite na vatru, stavite još 1 žlicu ulja, dodajte češnjak i đumbir te pržite dok češnjak ne poprimi zlatnu boju.
5. Vratite govedinu natrag u wok i prelijte umakom te pržite još 10-ak minuta, odnosno dok govedina nije gotova. Pred kraj dodajte stabljike mladog luka i promiješajte.
6. Poslužite uz kuhanu rižu.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaGoveđi gulaš2 h12345
-
Jela od mesaGoveđi odrezak s lubenicom35 min12345
-
Jela od mesaPljeskavice od govedine, maslina i feta sira35 min12345
-
Jela od mesaVarivo od govedine i batata8 h12345
-
Jela od mesaHavajski goveđi odrezak45 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345