Njoki sa slaninom i porilukom

Njoki sa slaninom i porilukom

Njoki sa slaninom i porilukom
  • Objavljeno: Srijeda, 28.11.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kremasti njoki sa ukusnom slaninom.
Vrijeme pripreme: 35 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1/2 šalice nasjeckane slanine
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 3 šalice nasjeckanog poriluka
  • sol
  • papar
  • 1/2 šalice suhog crnog vina
  • 1.5 šalice vrhnja za kuhanje
  • 450g njoka
  • 2 žlice parmezana

Priprema

U velikoj tavi zagrijte ulje i pržite slaninu dok ne postane hrskava. Pripremite tanjur s papirnatim ručnikom te na njega stavite slaninu kada se ispeče.

Smanjite vatru, dodajte poriluk, 1/2 žličice soli i 1/4 žličice papra. Kuhajte oko 8 minuta, dok poriluk ne omekša. Pojačajte vatru, dodajte vinu i kuhajte dok se količina vina ne smanji za pola.

Dodajte slaninu i vrhnje za kuhanje. Kuhajte, povremeno miješajući oko 5 minuta. U međuvremenu skuhajte njoke prema uputama na pakiranju, dodajte ih u umak od slanine i poriluka. Dobro promiješajte, stavite na tanjure, pospite parmezanom i poslužite.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti