Paprike punjene puretinom i quinoom

Paprike punjene puretinom i quinoom

Paprike punjene puretinom i quinoom
  • Objavljeno: Četvrtak, 10.12.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusne, sočne i mekane.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 4 paprike
  • 1/2 nasjeckane glavice luka
  • 1 nasjeckani češanj češnjaka
  • 300g mljevene puretine
  • 1 šalica nasjeckane rajčice
  • 1/2 šalice kuhane quinoe
  • 1 šalica vode
  • 1/4 žličice origana
  • 2 šalice nasjeckanog špinata
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice papra

Priprema

Prerežite paprike po dužini i uklonite sjemenke. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Poslažite paprike, prelijte ih uljem i pecite 8 do 10 minuza. Izvadite iz pećnice i pustite da stoje.

U međuvremenu zagrijte preostale 2 žlice maslinovog ulja. Dodajte luk i češnjak i pecite 1 do 2 minute. Dodajte puretinu i dinstajte oko 5 minuta. Dodajte vodu, origano, sol ipapar i dinstajte oko 15 minuta.

Paprike napunite smjesom i pecite u pećnici na 180°C oko 15 minuta.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti