Patlidžani na žaru i sendvič s rikulom i piletinom

Patlidžani na žaru i sendvič s rikulom i piletinom

Patlidžani na žaru i sendvič s rikulom i piletinom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ako želite probati nešto novo i drugačije, ovaj recept za 4 osobe je dobar izbor.
Vrijeme pripreme: 25 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 357 kcal / 1.493,69 kJ

Sastojci

  • 8 kriški kruha od cjelovitih žitarica
  • 1 srednji patlidžan, rezan na kriške
  • 1 glavica luka srednje veličine, narezana na kriške
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1/4 čajne žličice soli
  • svježe mljeveni papar
  • 2 šalice rikule
  • 2 žličice light majoneze
  • 2 šalice narezane piletine

Nutritivne vrijednosti

  • Kalorije: 357
  • Proteini: 30g
  • Ugljikohidrati: 47g
  • Dijetalna vlakna: 11g
  • Ukupno masti: 9g
  • Zasićene masti: 1.8g
  • Kolesterol: 64mg
  • Kalcij: 345mg
  • Natrij: 565mg

Priprema:

1. Prethodno zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva. Lagano uvaljajte patlidžane i luk u maslinovo ulje, sol i papar.
2. Pecite s piletinom oko 20 minuta.
3. Stavite kruh na tanjuru, premažite s 1/4 čajne žličice majoneze, na vrh stavite narezanu piletinu, rikulu, patlidžan, zatim pečeni luk. Jedite odmah.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti