Penne s kobasicom i ricottom

Penne s kobasicom i ricottom

Penne s kobasicom i ricottom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Domaće kobasice su uvijek dobrodošle kod ovakvih recepata!
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 par kobasica
  • 1 crveni luk, fino narezan
  • 1 komorač, narezan
  • 1 velika žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 150 ml crvenog vina
  • 100 ml umaka od rajčice
  • 3 velike žlice svježeg bosiljka
  • 300 g penne tjestenine
  • 100 g ricotta sira
  • 50 g parmezana, svježe naribanog
  • sol
  • crni papar

Priprema

Stavite kobasice u tavu i prekrijte ih s vodom. Dovedite vodu do vrenja, a zatim ostavite neka se kobasice dinstaju sve dok voda ne ispari. Ohladite kobasice i narežite ih na manje komade.

Pržite luk i komorač u ulju sve dok ne omekšaju. Dodajte kobasice, vino i umak od rajčica.

Kuhajte tako kroz deset minuta, a zatim dodajte bosiljak i začinite sa solju i paprom.

Kuhajte penne u lagano slanoj kipućoj vodi dok ne budu al dente te ih zatim ocijedite. Umiješajte ih u umak.

Stavite 1 veliku žlicu ricotte na svaki tanjur. Rasporedite tjesteninu preko toga i pospite parmezanom.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti