Pikantna pileća juha
- Objavljeno: Srijeda, 28.10.2020.
Ova fantastična pileća juha oduševit će sve ljubitelje pikantnih okusa!
Sastojci
- 2 l vode
- 8 polovica pilećih prsa bez kostiju i kože
- sol
- papar
- nasjeckana vezica peršina
- 1 glavica luka
- 2 režnja češnjaka
- 400 gr sjeckane rajčice
- 500 gr pasirane rajčice
- žličica čilija u prahu
- 1 konzerva kukuruza, ocijeđenog
- 900 g konzerviranog graha
- 1 kiselo vrhnje
Priprema
- U lonac za juhu stavite piletinu, prelijte ju vodom i dodajte pola glavice luka, 1 režanj češnjaka, peršin, sol i papar te stavite kuhati na srednje jaku vatru.
- Kada zavrije smanjite vatru i ostavite da kuha još sat vremena.
- Zatim izvadite piletinu na tanjur i raskomadajte ju na trakice. Temeljac prelijte u posudu i ostavite sa strane.
- U loncu zagrijte malo maslinovog te popržite preostalu polovicu glavice luka koju ste prethodno nasjeckali i protisnuti režanj češnjaka dok ne porumene.
- Dodajte pasiranu rajčicu, pelate, čili u prahu, kukuruz, grah, kiselo vrhnje, komadiće piletine i 5 šalica pripremljenog temeljca.
- Kuhajte još 30 minuta i poslužite uz prepečeni kruh.