Pile u aromatičnom umaku
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
(za šest osoba)
2 žlice maslinova ulja
2 žlice maslaca
100 g luka
1 kg piletine (batak, zabatak, krila, prsa)
1 vrećica Vegete Natur za piletinu
100 g zelene svježe paprike
100 g svježe rajčice
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike
100 ml slatkog vrhnja
1 žličica Oštrog brašna Podravka
Nije lako biti maestro u pripremi mesa, posebno piletine koja se često smatra "dosadnom" namirnicom. Aroma Vegeta Maestro slatke paprike upotpunit će okus piletine i približiti vas tom nazivu bez obzira na koji je način pripremili. Predlažemo da ovaj put meso kratko zapečete te pirjate na laganoj vatri uz dodatak povrća i njoka. Dašku paprike i žarko crvenoj boji malo tko će moći odoljeti.
Priprema
- Na mješavini maslinova ulja i maslaca popržite sitno nasjeckani luk do svjetložute boje.
- Komade piletine natrljajte Vegetom Natur za piletinu i zapecite s obiju strana.
- Dodajte papriku narezanu na rezance i rajčicu narezanu na kockice.
- Pospite mljevenom paprikom i poklopljeno pirjajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje i podlijevanje vodom.
- Na kraju umiješajte vrhnje u koje ste umiješali brašno i kratko prokuhajte.
Posluživanje
Poslužite s kuhanim njokima i salatom i uživajte u pečenim aromatičnim zalogajima.
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPileće rolice sa špekom40 min12345
-
Jela od mesaSalata od piletine i avokada s preljevom20 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaPečena piletina s povrćem iz pećnice1:20h12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti