Pileća prsa punjena gorgonzolom

Pileća prsa punjena gorgonzolom

Pileća prsa punjena gorgonzolom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusna piletina koja se topi u ustima. 
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 318 kcal / 1.330,51 kJ

Sastojci

  • 4 filea pilećih prsa
  • 1/2 šalice nasjeckanih suhih šljiva
  • 1/3 šalice usitnjene gorgonzole
  • 1/4 šalice krušnih mrvica
  • 1 žličica majčine dušice
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice papra
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 sitno nasjeckana glavica luka
  • 1/2 šalice crnog vina
  • 1 šalica pilećeg temeljca
  • 4 žličice brašna

Nutritivne vrijednosti

Kalorije 318
Ugljikohidrati 21g
Masti 9g
Proteini 31g
Kolesterol 75mg
Kalij 492mg
Natrij 541mg


Priprema

Pomiješajte 1/4 šalice suhih šljiva, gorgonzolu, krušne mrvice i 1/2 žličice majčine dušice. Prorežite svaki file te ih ravnomjerno napunite smjesom. Upotrijebite čačkalice kako bi pileća prsa zatvorili. Pospite solju i paprom po želji.

Zagrijte 1 žlicu ulja u tavu na srednje jakoj vatri. Pecite piletinu oko 4 minute sa svake strane. Piletinu premjestite na tanjur.

Stavite preostalu žlicu ulja, dodajte luk i preostalu 1/2 žličice majčine dušice te kuhajte oko 1 minutu. Dodajte vino i preostalu 1/4 šalice suhih šljiva. Smanjite vatru i kuhajte oko 2 minute.

Pomiješajte pileći temeljac i brašno te miješajte dok smjesa ne postane glatka. Smjesu dodajte u tavu i kuhajte oko 2 minute. Smanjite vatru i vratite piletinu. Pokrijte i kuhajte 3 do 5 minuta. Izvadite čačkalice, piletinu narežite, stavite na tanjur i prelijte umakom.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti