Pileća prsa s gljivama

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 žlice maslinovog ulja
- 500g pilećih prsa bez kostiju
- 50g nasjeckane pancete
- 300g šampinjona
- 2 nasjeckana luka
- 250ml pilećeg temeljca
- 1 žlica bijelog octa
- 50g graška
- 1 žlica sitno nasjeckanog peršina
Priprema
Zagrijte 1 žlicu ulja. Začinite piletinu po želji i ispecite sa svake strane. Stavite na tanjur.
Dinstajte pancetu i gljive dok ne omekšaju, a zatim ih uklonite s vatre.
Dodajte preostalo ulje i dinstajte luk 5 minuta. Dodajte temeljac i ocat. Kuhajte 2 minute. Vratite piletinu, pancetu i gljive, i kuhajte 15 minuta. Dodajte grašak i peršin, i kuhajte još 2 minute.
Oko 100 g šampinjona sadrži 18 kalorija, a tijelo potroši oko 55 kalorija dok ih probavi. Od svih gljiva, šampinjoni su najbogatiji proteinima, a odličan su izvor riboflavina, selena i inulina te ne sadrže škrob.
Vezani sadržaj:
Otkrijte top 10 namirnica uz koje se mršavi - a pritom niste gladni!
Saznajte kako gljive utječu na vaše zdravlje!
Provjerite koje namirnice štitnjača voli!

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaFrittata sa šunkom, gljivama i špinatom10 min12345
-
Jela od mesaPiletina s gljivama30 min12345
-
Jela od mesaRižoto s piletinom i tikvicom45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaPržena piletina s brokulom i smeđom riža30 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaVarivo od graška s junetinom i krumpirom1:30h12345
-
SalateSalata od kelja i batata45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPečeni batat s povrćem kao prilog40 min12345
-
Vegetarijanska prehranaBezglutenski njoki od batata1 h12345
-
Blagdanska jelaUskrsna šunka u kruhu3 h12345
-
Kruh i pecivaTalijanska uskrsna pogača2:30h12345