Pileća prsa s limunom i orasima

Ukusni ručak za 4 osobe.
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 žlice nasjeckanog peršina
- 2 žlice tostiranih oraha
- 1/4 naribane korice limuna
- 4 fileta pilećih prsa
- 2 žličice brašna
- 1/2 žličice soli
- 1/2 žličice papra
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1/2 nasjeckane glavice luka
- 1/4 šalice pilećeg temeljca
- 1 žlica svježeg soka od limuna
- 1 ¼ šalice kuhane riže
Priprema
U zdjeli pomiješajte peršin, orahe i limunovu koricu. Pileća prsa utrljajte u brašno, posolite i popaprite.
U velikoj tavi zagrijte ulje. Dinstajte luk oko 1 minutu. Izvadite ga i ostavite sa strane. Na tavu stavite pileća prsa i pržite sa svake strane oko 2 minute.
Stavite pileći temeljac u tavu. Poklopite i ostavite da se kuha 3 do 4 minute. Piletinu izvadite i stavite sa strane. Kuhajte pileći temeljac oko 1 minutu. Dodajte smjesu s peršinom i orasima. Umak prelijte preko riže i poslužite s piletinom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaPiletina na kineski s indijskim oraščićima45 min12345
-
Jela od mesaPaprike punjene piletinom i feta sirom50 min12345
-
Jela od mesaSalata od piletine i breskve30 min12345
Popularni recepti
-
Salate
-
Napitci
-
Salate
-
DesertiZobeni keksi s maslacem od kikirikija20 min12345
-
Napitci
-
Vegetarijanska prehranaPljeskavice od cvjetače i brokule30 min12345