Pileća prsa s limunom i začinskim biljem
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 žlice maslinovog ulja
- 4 žličice maslinovog ulja
- 2 filea pilećih prsa
- naribana korica 1 limuna
- sok od 1 limuna
- 1/3 šalice peršina
- 1/3 šalice metvice
- 1/3 šalice bosiljka
- 1/3 šalice bijelog vina
- sol
- papar
Nutritivne vrijednosti
Kalorije 376,8
Masti 24,1g
Kolesterol 68,4mg
Natrij 164mg
Ugljikohidrati 5g
Proteini 28g
Priprema
Prethodno zagrijte pećnicu na 200 °C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.
Zagrijte 2 žlice ulja na tavi. Stavite piletinu u tavu i pecite sa svake strane po 2 minute. Dok se piletina peče, pomiješajte u blenderu preostale 4 žličice maslinovog ulja, zajedno s limunovim sokom, koricom i začinskim biljem. Dobro izmiksajte, dok smjesa ne postane glatka.
Piletinu stavite na lim za pečenje i pecite u pećnici oko 8 minuta. Izvadite piletinu iz pećnice i stavite na tanjur i začinite solju i paprom po želji. Ulijte vino u tavu u kojoj se pekla piletina, dodajte smjesu sa začinskim biljem i kuhajte dok ne proključa. Prelijte umak preko piletine i poslužite odmah.
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaPiletina na kineski s indijskim oraščićima45 min12345
-
Jela od mesaPaprike punjene piletinom i feta sirom50 min12345
-
Jela od mesaSalata od piletine i breskve30 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345