Pileća prsa s limunom i začinskim biljem

Pileća prsa s limunom i začinskim biljem

Pileća prsa s limunom i začinskim biljem
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusno jelo za 2 osobe.
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 377 kcal / 1.577,37 kJ

Sastojci

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 4 žličice maslinovog ulja
  • 2 filea pilećih prsa
  • naribana korica 1 limuna
  • sok od 1 limuna
  • 1/3 šalice peršina
  • 1/3 šalice metvice
  • 1/3 šalice bosiljka
  • 1/3 šalice bijelog vina
  • sol
  • papar

Nutritivne vrijednosti

Kalorije 376,8
Masti 24,1g
Kolesterol 68,4mg
Natrij 164mg
Ugljikohidrati 5g
Proteini 28g

 


Priprema

Prethodno zagrijte pećnicu na 200 °C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.

Zagrijte 2 žlice ulja na tavi. Stavite piletinu u tavu i pecite sa svake strane po 2 minute. Dok se piletina peče, pomiješajte u blenderu preostale 4 žličice maslinovog ulja, zajedno s limunovim sokom, koricom i začinskim biljem. Dobro izmiksajte, dok smjesa ne postane glatka.

Piletinu stavite na lim za pečenje i pecite u pećnici oko 8 minuta. Izvadite piletinu iz pećnice i stavite na tanjur i začinite solju i paprom po želji. Ulijte vino u tavu u kojoj se pekla piletina, dodajte smjesu sa začinskim biljem i kuhajte dok ne proključa. Prelijte umak preko piletine i poslužite odmah.

 

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti