Pileća prsa s ružmarinom omotana slaninom

Pileća prsa s ružmarinom omotana slaninom

Pileća prsa s ružmarinom omotana slaninom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Jednostavno, a tako slasno!
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 4 čajne žličice češnjaka
  • 4 polovice pilećih prsa, bez kostiju i kože
  • sol i papar, količina po želji
  • 4 grančice svježeg ružmarina
  • 4 debele kriške slanine

Priprema

Zagrijte roštilj na srednje visoku toplinu i lagano nauljite rešetke.

Pospite 1 čajnu žličicu češnjaka na pileća prsa i začinite sa solju i paprom. Položite jednu grančicu ružmarina na pileća prsa. Zamotajte slaninu oko piletine tako da pridržava ružmarin. Uz pomoć čačkalica pričvrstite slaninu uz pileća prsa.

Pecite pileća prsa sve dok više ne budu ružičasta u sredini i dok se svi sokovi ne iscijede, to jest oko 8 minuta po strani. Budite stalno u blizini roštilja kako vam meso ne bi zagorilo zbog masnoće koja curi iz slanine. Izvadite čačkalice prije posluživanja.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti