Pileća prsa sa šampinjonima i aceto balsamicom

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 filea pilećih prsa, bez kožice
- 2 velike žlice glatkog brašna
- ¼ čajne žličice svježe mljevenog crnog papra
- 3 velike žlice maslinovog ulja
- 6 režanja češnjaka, oguljenih, ali ostavljenih u komadu
- 350 g šampinjona
- 4 velike žlice aceta balsamica
- 200 ml pilećeg temeljca
Priprema
Razrežite pileća prsa na pola po dužini.
Začinite brašno s paprom i uvaljajte piletinu u smjesu. Otresite višak brašna.
Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri i pecite pileća prsa na 4 minute ili dok ne dobiju zlatno smeđu boju na jednoj strani. Dodajte češnjak, okrenite piletinu i nastavite peći na oko minutu.
Dodajte gljive i nastavite peći na 7 minuta, a zatim dodajte ocat i temeljac. Čvrsto poklopite, smanjite vatru na laganu jačinu i pecite na još desetak minuta, povremeno okrečući piletinu.
Prenesite piletinu na zagrijani tanjur za posluživanje i stavite na stranu na toplo mjesto. Ostavite umak s gljivama neka se kuha, nepokriven, na srednje jakoj vatri na oko 6 minuta.
Maknite tavu s vatre, prelijte umak preko piletine i poslužite odmah.

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina u umaku od gljiva30 min12345
-
Jela od mesaPiletina u umaku od šampinjona1 h12345
-
Jela od mesaJuha od piletine i šampinjona1 h12345
-
Jela od mesaPileća prsa s gljivama45 min12345
-
Jela od mesaFrittata sa šunkom, gljivama i špinatom10 min12345
Popularni recepti
-
Jela za dijabetičareNamaz od cikle i feta sira1:20h12345
-
PriloziGratinirani krumpir s keljom1:15h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni karfiol45 min12345
-
JuheKremasta juha od šampinjona30 min12345